Kør selv Tur til Nordkapp

I det tidlige forår blev i enige om, at vores lange ferie i år skulle gå til Nordkapp. Et langt arbejdsliv var sluttet. 46 år på arbejdsmarkedet og nu er der dømt "Ferie på Fuld Tid".  Vi vil give os god tid til turen. Det skal være en kør selv ferie, hvor vi på rejsen skal genfinde roen og nyde at være menneske. Genfinde os selv. En hyldest til det at være i live.

Der bliver helt sikkert masser af spændende oplevelser på vejen til verdens ende mod nord. Men turen er lang og skal derfor forberedes godt. Det er den måde en minderig ferie bliver til på. Det gælder om at finde den helt rigtige blanding mellem det forudsete og det uforudsete. Inspiration og transpiration. Så planlægningen af vores kør selv ferie til nordkap er godt i gang.

De næste par måneder kommer derfor til at gå med planlægning af drømmeturen. Vi ved ikke, hvor lang tid vi vil bruge på rejsen, men vi ved, at vi vil give os god tid, og vi ved, hvor vi skal hen. Og med det tempo vi normalt bevæger os i på kør selv ferier, vil det nok tage en 2- 3 uger at køre de 2.500 km op gennem Sverige, et smut ind i Finland og videre til NordKapp. Turen hjem vil vi tage gennem Norge. Måske vil vi forsøge at tage et par stop med Hurtigruten. Vi har fået et par tip, som vi skal bore lidt nærmere i, så vi kan finde de mest naturskønne stop på sejlturen. Men nu må vi må se hvad det hele ender med. Det bliver alle tiders kør selv ferie.

Nordkapp som rejsemål
Nordkapp er en fantastisk oplevelse for alle, næsten uanset vejret har jeg ladet mig fortælle. Det skulle være en helt unik oplevelse at stå på plateauet og kigge ud over Barentshavet. Kun 2.100 kilometer fra selve nordpolen. For ikke at glemme sceneriet med midnatsolen.

I de første optegnelser om Nordkapp  kan man udlede at den italienske præst Francesco Negri sandsynligvis var den første turist, der besøgte Nordkapp i 1664. Det er gennem tiden blevet et meget spændende og attraktivt rejsemål for naturelskere. Nordkapp-klippen er noget særligt for de rejsende, når den majestætisk rejser sig 308 stejle meter over Barentshavet. Klippen er længst mod nord, og har altid været et vigtigt landemærke for søfolk, og er stadig en attraktion for mennesker fra hele verden.

At stå på plateauet og lade blikket vandre over horisonten må give en følelse af at have nået verdens ende. Især fra midt i maj til sidst i juli er Nordkapp enestående når de fantastiske lysfænomener indhyller horisonten i midnatssolens storslåede farver. Det vil helt sikkert efterlade ubeskrivelige og uforglemmelige minder om hvordan naturen er, når den er bedst.

Midnatsolen kan ses nord for Polarcirkelen. I Norge er det Nordkapp som først har et døgn med midnatssol. Helt præcis den 13 maj og det fortsætter til den 29 juli.

1 kommentar:

  1. Pretty good post.I have really enjoyed reading your blog posts.

    Kør Selv Ferie

    SvarSlet