fredag den 30. juni 2017

Trollhättan til Hillerød

Trollhättan - Helsingborg -Helsingør - Hillerød

Vi kunne godt mærke, at vi var klar til at køre mod Danmark, da vi efter et godt morgenmåltid på Hotel Albert satte os ind i bilen, og begyndte turen hjem. Vi regnede med, at turen til Helsingborg ville tage omkring 4 timer inklusive en spisepause undervejs.

Omkring Gøteborg oplevede vi en del trafik, og fik vores første møde med den svenske version af ”Trængselssafgift”. Vi lagde godt mærke til skiltningen, da vi passerede Gøteborg og regnede med, at afgiften ville blive opkrævet med det geniale BroBizz system, som så gnidningsløst have betalt alle bomafgifterne i Norge. Så vi tænkte ikke nærmere over det, før vi godt en måned efter hjemkomsten modtog et brev med en opkrævning på 7 kr., som var vedlagt ”et vink med en vognstang” der antydede, at hvis vi ikke betalte, kunne vi regne med en tillægsafgift på 500 kr. Gad vide, hvad det har kostet at ekspedere sådan en opkrævning. Vi betalte naturligvis de 7 kr. prompte.

På turen sydover passerede vi Falkenberg først på eftermiddagen, fik vi øje på et skilt ved motorvejen, hvor på der stod "Laxbutiken". En resteplads som lå ud til motorvejen E6 ved Heberg. Laksebutikken har både en butik og en restaurant. Et fantastisk sted som kun handler med laks i alle afskygninger, og efter sigende tilbyder "Laxbutiken" Sveriges største laksesortiment.


Vi var målløse over alle lækkerierne og købte naturligvis en anretning, som vi spiste ude i det dejlige vejr. På turen videre undrede vi os over, at der ikke er nogen i Danmark, der har fået den samme ide. Det ville være et godt alternativ til alt det kedelige friture mad, som vi ser på de danske motorvejs cafeterier. Vi har jo nok af motorveje og masser af fisk i alle afskygninger.

Turen over Øresund til Helsingør blev betalt med BroBizzén uden problemer, da vi kørte ombord i Helsingborg, og en god time senere var vi hjemme igen. En herlig og til tider krævende tur på knap 6000 km. rundt i Sverige og Norge var slut.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar