torsdag den 8. september 2016

Tur med Hurtigruten - MS NordlysSå blev det dagen, hvor vi skulle følge op på vores fantastiske ”kør selv tur” til Nordkapp i 2011. Af vejrmæssige årsager kom vi dengang ikke til Kirkenes, og fik set den russiske grænse. Men på vejen retur til Danmark fulgte vi på landsiden de mange byer, som Hurtigruten anløber mellem Kirkenes og Bergen.

Vi var meget fascineret af kystkulturen, og livet i de mange byer som vi passerede på vores vej. Turen gav os lyst og inspiration til at tage en tur med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes retur, for at få en fornemmelse af dette unikke transportsystem, som har bundet Norges kystbyer sammen i ca. 125 år.

Så den 8. september blev dagen hvor SK 2864 transporterede os fra Københavns lufthavn til Bergen. Vi var fremme ca. kl. 13 i strålende vejr, og det satte forventningerne højt for sejlturen til Kirkenes.

Vi blev hentet af Hurtigrutens egen bus i lufthavnen, som sammen med flere medrejsende kørte os til Hurtigrutens terminal i Bergen. På turen fik vi god information om rejsen med MS Nordlys, som vi skulle sejle med de næste 11. dage.

Vel ankommet til Hurtigrutens terminal fik vi vores bagage tjekket ind, og fik oplyst at vores kahyt var klar ca. kl. 18.00. Da vi var i god tid, gik vi en tur i Bergen. Det var strålende vejr, og vi havde hørt, at der var meget at se på. Så vi nød eftermiddagen og fik set havnefronten, det berømte fisketorv, byens centrum og mange fine bygninger og steder.

Sidst på eftermiddagen vendte vi tilbage til MS Nordlys. Gennemgik det obligatoriske informationsmøde om sikkerhed ombord. Kort før kl. 18.00 fik vi vores kahyt.

Dagen blev sluttet af med en dejlig kold buffet med alt godt fra havet. Det var lige, hvad vi trængte til efter en lang rejsedag. Vi håber, at vejret vil holde sig nogenlunde fint på turen. Vi forlod Bergen kl. 20.00.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar