mandag den 19. september 2016

En stenet kyst og i landstigningen i Bergen


Havneanløb: Ålesund, Torvik, Måløy, Florø og Bergen

Dårligt vejr mellem kl. 3 og 5 mandag morgen. En slem vippetur mellem Måløy og Torvik.

Efter morgenmad var det tid til at pakke det sidste sammen. Vi skulle forlade kahytten kl. 10.00, så de kunne gøre klar til næste tur.

Kl. 10.15 var der et meget interessant historisk foredrag om turismen i Norge. Fra ca. 1600 tallet og frem til i dag. Meget interessant og morsomt fortalt. Efter foredraget var der norsk musik på dæk syv. Desværre var vejret noget gråt, men vi fik alligevel set meget af det norske storslåede kystlandskab.

Kl. 12. 00 fik vi en dejlig afskedsbuffet. Efter at vi havde krydset Sognefjorden anløb vi Bergen med de syv fjelde, kl. 14.30. Vi gik fra borde dæk for dæk, og sagde samtidig farvel til besætningen.

Alt var meget velorganiseret og hele udtjekning forløb fint. Bussen var klar ved terminalen og kørte os til lufthavnen. Kl. 18.10 fløj vi til København. Godt trætte var vi hjemme 21.30 efter 12 dage til søs.

Hurtigrute MS Nordlys og Raftsundbroen
Hurtigrute MS Nordlys og Raftsundbroen


Refleksioner over turen
Det har været en dejlig tur. Selvom Hurtigruten ikke er et krydstogtskib, er det begyndt at ligne en turistmaskine. Ombord tales der lidt norsk, men meget engelsk og tysk. Men det er altid muligt at blive orienteret om aktiviteterne på norsk, og som forventet forstår de fleste nordmænd jo dansk.

Vejret har været meget blandet, men vi havde 6 gode dage med sol. Maden er i særklasse, og specielt hvis man er til alt godt fra havet. Men pas på, for tjenerne om bord fortalte om et “veje forsøg,” Hurtigruten havde gennemført på MS Trollfjord. Forsøget viste, at hvis man fulgte kostplanen på en fuld rundrejse, ville man øge sin vægt med 3- 5 kg. Så vi holdt os til de mange lækre fiskeretter.

Vi talte med utroligt mange søde mennesker fra forskellige lande. Det var overraskende, at der kun var 6 danskere og ganske få svenskere med på rejsen. Nordmændene bruger jo primært Hurtigruten som almindelig persontransport mellem kystbyerne og ikke så ofte til ferieformål.

Udflugter, vin og øl følger det norske prisniveau, og det ligger i den høje ende. Alle former for service ombord havde en pris. Fx. kostede en Internenetforbindelse 400 kr. for adgang på hele turen. Kahytten på dæk seks som vi boede i, var ikke luksus, selvom vi havde bestilt en Arctic superior kahyt, med fri flaske vand, kaffe og te.

MS Nordlys var sat op som et ekspeditionsskib, og havde derfor et team, som havde til opgave at underholde med mange forskellige ting som foredrag, storytelling, udflugter, polardåb og meget mere. Et interessant koncept med udviklingspotentiale. Men livet om bord kan godt virke lidt overvældende med den konstante strøm af informationer, arrangementer og mennesker. Så Hurtigruten er til mere end post, gods og passagerer. Turismen fylder meget nu om dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar