tirsdag den 13. september 2016

Honningsvåg og Nordkapp


Havneanløb: Øksfjord, Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn og Berlevåg

Vi startede dagen i det flotteste solskinsvejr og mødte MS Lofoten, der var sydgående. Vi havde også et kort ophold i Havøysund. Her fik vi fortalt historien om den heltemodige styrmand, der ved sin indsats redde 56 passagerer ved et skibsforlis i 1931.

Sejlede videre til Honningsvåg. Dejligt at gense statuen af skibshunden Bamse, som har en meget spændende historie fra krigens tid. Vi nød det gode vejr på havnefronten, og så fiskerne gøre de store net klar til at fange kongekrabber.

Tilbage på skibet og sidst på eftermiddagen hørte vi et foredrag om den samiske kultur, som var meget interessant. Efter det passerede vi Finnkirka, som er Norges mest elegante havklippe. Netop denne klippe har spillet en rolle i samernes oprindelige naturreligion og kultur.

Kl. ca. 19 passerede vi Nordkyn, som er det nordligste punkt på det europæiske fastland.

I dag var det dagen, hvor vi skulle have en utrolig flot og lækker arktisk fiskebuffet og retter inspireret af samerkulturen. Det var en stor oplevelse, selvom en flaske vin kostede 500 kr.

Senere passerede vi det nye Hurtigrute skib MS Spitsbergen, som var på jomfrurejse. Det var et flot sceneri set i lyset fra fuldmånen og det svage nordlys. Skibene hilste på hinanden med signalhornene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar